Portada > Notícies > EXITOSA GIRA AMERICANA DE JOAN MONROY I CARLOS PIRIS

EXITOSA GIRA AMERICANA DE JOAN MONROY I CARLOS PIRIS

11/12/2022

Fins a 6 medalles van sumar els dos esportistes catalans a la seva gira per Perú, Mèxic, El Salvador i Canadà.

La gira americana dels jugadors catalans juntament amb el combinat nacional va iniciar amb el Perú Challenge disputat a Lima del 16 al 20 de novembre amb una discreta segona ronda a individual masculí per part de Piris que va caure contra el salvadoreny Uriel Canjura (ESA) i una segona ronda de Monroy al Dobles Mixtes, fent parella amb Ania Setien on van caure contra Davi Silva i Sania Lima (BRA). En Dobles Masculí van caure a primera ronda contra Ondrej Král i Adam Mendrek (CZE). 

Podeu consultar tots els resultats del Perú Challenge 2022 aquí.

 

Del 22 al 27 de novembre es van desplaçar a Guadalajara per disputar el XIII Mexican International 2022. Monroy i Piris van aconseguir la medalla de bronze en Dobles Masculí després de superar Hugo Gutiérrez i Alejandro Jauregui (MEX) PER 21-8 i 21-8 a la primera ronda, Colin Jia i Ivan Li (CAN) per 14-21, 21-19 i 21-11 a segona ronda, i a Koceila Mammeri i Youcef Sabri Medel (ALG) a quarts de final per 21-12 i 21-12. Ja a les semifinals van caure contra Vinson Chiu i Joshua Yuan (USA) per 11-21, 21-18 i 15-21. 

Podeu consultar tots els resultats del XIII Mexican International 2022 aquí.

 

Sense moure's de Guadalajara (Mèxic), van disputar el 1er Campionat Iberoamericà on Piris es va fer amb el bronze en Individual Masculí, superant Max Peregrina (MEX), José Guervara (PER) i Nicolas Oliva (ARG), per finalment caure a semifinals contra Uriel Canjuara (ESA). Monroy per la seva part, al Dobles Mixtes amb Ania Setien, també es van fer amb el bronze, després de superar Rodrigo Morales i Vanessa Villalobos (MEX), Juan Pablo Montoya i Mayte Macías (MEX) i José Guevara i Inés Castillo (PER). Van caure a les semifinals contra Luis Armando Montoya i Miriam Jacqueline Rodriguez (MEX). La tercera medalla de la competició la van aconseguir al dobles masculí on Monroy i Piris van arribar amb solvència a semifinals però es van haver de retirar durant la disputa del tercer set contra José Guevara i Diego Mini (PER) degut a una sobrecàrrega muscular de Piris.

Podeu consultar tots els resultats del 1er Campionat Iberoamericà 2022 aquí.

 

Del 1 al 4 de desembre es van desplaçar a San Salvador (El Salvador) per disputar el IV El Salvador International 2022. Monroy i Setien es van fer amb la medalla d'or aconseguint d'aquesta forma la seva primera victòria internacional després de superar José Alejandro Orellana i Daniela Hernandez (ESA), Jonathan Solis i Diana Corleto (GUA) i Diego Mini i Paula La Torre (PER) per arribar a la final on van vèncer Kona Tarun i Sri Krishna Priya Kudaravalli (IND) per 21-11 i 21-17. Pel que fa al dobles masculí, Monroy i Piris van aconseguir una nova medalla de bronze superant José Alejandro Orellana i Josué Duran (ESA) i José Guevara i Diego Mini (PER). Finalment a semifinals van caure contra Ondrej Král i Adam Mendrek (CZE) per 20-22 i 12-21. Piris per la seva banda va arribar fins a quarts de final superant Edward Suria (ESA) i Imran Wandia (CAN) per va caure contra el posterior guanyador de la competició, Uriel Canjura (ESA) en tres sets per 21-16, 18-21 i 6-21.

Podeu consultar tots els resultats del IV El Salvador International 2022 aquí. 

 

Per acabar la gira americana, del 6 al 11 de desembre han estat disputant el Yonex Candian International Challenge 2022 a Markham (Toronto). En dobles masculí van aconseguir una segona ronda, superant Yufei Zhai i Toby Zhang (CAN) a primera ronda i caient contra Chen Zhi Yi i Presley Smith (TPE/USA) per 17-21 i 11-21. Mateix resultat va obtenir Monroy al Dobles Mixtes amb Ania Setien on van superar la primera ronda contra Jett Ko i Joanna Xu (CAN) i caient de forma ajustada contra Tien Quan Nicolas Nguyen i Alexandra Mocanu (CAN) per 13-21, 21-11 i 16-21.

Podeu consultar tots els resultats del Yonex Candian International Challenge 2022 aquí.

 

Finalitzada aquesta gira americana, els dos esportistes catalans han estat convocats amb la Selecció Nacional per disputar la fase classificatòria del Campionat d'Europa per equips mixtes que es disputarà a Suïssa.