Portada > Notícies > BARCELONA ACULL L'HSBC BWF WORLD TOUR AMB DIVERSES ESTRELLES MUNDIALS

BARCELONA ACULL L'HSBC BWF WORLD TOUR AMB DIVERSES ESTRELLES MUNDIALS

27/08/2018

Entre elles es troba Carolina Marín, proclamada campiona del món en la categoria individual per tercera vegada fa uns dies. L'esdeveniment se celebrarà del 28 d'agost al 2 de setembre al Palau d’Esports de la Vall d’Hebron.

El circuit HSBC BWF World Tour acull als millors jugadors del planeta. El World Tour compta amb diferents esdeveniments classificats en les quatre categories -Super 1000, super 750, super 500, super 300 i super 100- celebrats en diferents ciutats de tot el món. La primera edició del Barcelona Spain Masters, que entra dins de la categoria super 300, se celebrarà, per aquesta vegada, a l'estiu. Tot i així, a partir de 2019, es fixarà en dates estables a finals de febrer, en plena ‘Gira Europea’ del World Tour permetent que els màxims referents internacionals assisteixin al contingent a Barcelona en un tríptic que recollirà el Barcelona Spain Masters, German Open i Al England. El torneig anglès està considerat un dels més prestigiosos del bàdminton, amb més de 100 anys d'història: el Wimbledon del bàdminton.

En aquesta primera edició seran molts els top-10 que es donaran cita al Vall d’Hebron, sent Carolina Marín la figura preeminent en la llista de jugadors ja confirmats. La de Huelva arriba a Barcelona solament unes quantes setmanes després de proclamar-se campiona del món a Nanquín per tercera vegada. Amb només unes setmanes de descans, Marín espera seguir triomfant i fent les delícies del públic, tal i com va succeir als Campionats d'Europa de Huelva a de finals d'abril, on es va proclamar tetracampeona d'Europa davant un públic que va omplir les graderies dia a dia.

Acompanyant a Marín hi haurà la resta de la delegació espanyola, amb Beatriz Corrals i Pablo Abián. A nivell internacional destaquen les seleccions de Dinamarca, amb Mathias Boe-Carsten Mogensen -dupla medallista olímpica a Londres 2012 i top-3 del món- i Kim Aastrup-Anders Skaarup Rasmussen, o Japó que amb motiu dels JJOO Tòquio 2020 està vivint un creixement exponencial en volum i qualitat dels seus jugadors, amb gran incidència en els dobles femenins on estan dominant a nivell mundial amb parelles com les presents a Barcelona; Maig Matsumoto-Wakana Nagahara i Ayako Sakuramoto-Ukiko Takahata.

Els quadres de competició de l'esdeveniment ja són oficials en totes les categories: individuals masculí i femení, dobles masculí i femení i dobles mixts. En el cas de les categories individuals, es realitzaran classificatòries prèvies. En individuals masculí, el primer cap de sèrie serà el tailandès Suppanyu Avihingsanon, actual número 28 en el rànquing mundial. Destaca com a sisè cap de sèrie l'aragonès Pablo Abian, medalla de plata en els Jocs del Mediterrani el 2013 i medalla d'Or en els Jocs Europeus de Bakú el 2015. Carolina Marin, actual octava al rànquing mundial, encapçalarà la categoria individual femenina. També estarà present com a vuitè cap de sèrie la madrilenya Beatriz Corrals.

En dobles masculins, encapçalaran la primera sèrie la parella danesa formada per Mathias Boe i Carsten Mogensen. En dobles femení les estrelles seran les japoneses Mayu Matsumoto i Wakana Nagahara, flamants campiones dels campionats del món celebrats en Nanging (Xina) del 25 de juliol al 5 d'agost. Lideraran la primera sèrie en dobles mixts els anglesos Marcus Ellis i Lauren Smith.

La competició arrencarà dimarts que ve 28 d'agost amb les rondes preliminars, que es disputaran fins al dimarts 29. Els dies 30 i 31 d'agost es disputaran els vuitens i quarts de final, respectivament. Dissabte 1 i diumenge 2 de setembre es disputaran les semis i la final.

 

+ Info
- Web Oficial: Barcelona Spain Masters 2018