Portada > Notícies > JOAN MONROY I CARLOS PIRIS FAN HISTÒRIA ACONSEGUINT LA 9ª POSICIÓ AL CAMPIONAT DEL MÓN JÚNIOR DE KAZAN

JOAN MONROY I CARLOS PIRIS FAN HISTÒRIA ACONSEGUINT LA 9ª POSICIÓ AL CAMPIONAT DEL MÓN JÚNIOR DE KAZAN

Photographer: Jnanesh Salian Copyright: Badmintonphoto
Photographer: Jnanesh Salian Copyright: Badmintonphoto
12/10/2019

Els dos jugadors catalans que han disputat aquestes últimes setmanes el Campionat del Món Júnior i per equips i individual a Kazan (Rússia) van aconseguir classificar-se pels vuitens de final a la modalitat de Dobles Masculí, el que els situa entre les 16 millors parelles del món a la categoria júnior. A la competició per equips, la selecció nacional va obtenir un gran resultat amb la 14ena posició final (una posició per sota de la millor classificació històrica obtinguda fa 2 anys a Indonèsia).

A la competició individual disputada del 7 al 13 d'octubre , Joan Monroy i Carlos Piris que partien com a caps de sèrie numero 12 gràcies al seu gran rendiment durant la ultima temporada al Circuit Europeu Junior van estar exempts de disputar la primera ronda. A a la segona es van desfer sense complicacions als lituans Jonas Petkus i Danielius Berzanskis per 21-9 i 21-14. Ja a la tercera ronda tenien un gran repte contra William Kryger Boe i Mads Vestergaard (Dinamarca). Després de caure en el primer set per 15-21, es van refer per acabar vencent 21-14 i 21-15 obtenint d'aquesta forma el pas a vuitens de final que els situa entre les 16 millors parelles del món. A la ronda de vuitens de final, van tenir un dur enfrontament contra els jugadors de Hong Kong KO Shing Hei i LUI Chun Wai i van caure per 11-21 i 10-21.

Durant aquesta competició, els jugadors espanyols van estar sota les ordres de Oscar Martínez, Seleccionador Nacional sub19 i Pau Puig, tècnic de la Federació Catalana que va ser designat per la Federació Espanyola per acudir a aquesta activitat internacional.

Podeu consultar tots els resultats de la competició individual aquí.

A la competició per equips que es va disputar del 30 de setembre al 5 d'octubre, la selecció espanyola va obtenir un gran resultat amb la 14ena posició final (sobre 43 seleccions participants). Espanya va iniciar la competició al grup 1, amb dues victòries contra Kazakhstan (5-0) on Monroy i Piris van vèncer al Dobles Masculí per 21-8 i 21-19 sobre Bogdan Nazarov i Andrey Shalagin i contra Hungria (3-2) on els dos jugadors catalans van donar el punt de la victòria al dobles vencent per 21-14 i 21-14 a Bene Benjamin Kiss i Gergely Szita. Finalment es van enfrontar pel liderat del grup a Indonesia (posterior vencedora de la competició) on van caure per 0-3.

A la lluita per les posicions 9 a 16, els espanyols van tenir la mala sort de creuar a la primera ronda contra la potent selecció de Malaysia (9ena classificada final) i també van caure per 0-3. a la lluita pels llocs 13 a 16, van superar a Suïssa per 3-1 on novament Monroy i Piris van asegurar el punt de la victòria al dobles masculí vencent per 21-15 i 22-20 a Yann Orteu i Minh Quang Pham i finalment van caure contra la selecció de Singapur per 0-3 a la lluita per la 13ena posició.

Cal destacar que amb la 14ena posició, la selecció espanyola s'ha quedat a un sol lloc d'igualar la millor classificació històrica que va ser la posició 13 del Mundial de Yogyakarta (Indonèsia) al 2017.

Podeu consultar tots els resultats aquí.

 

 

Font de les imatges:

Photographer: Jnanesh Salian

Copyright: Badmintonphoto