Portada > Notícies > PRESENTACIÓ OFICIAL DEL WORLD TOUR DE BARCELONA

PRESENTACIÓ OFICIAL DEL WORLD TOUR DE BARCELONA

24/07/2018

Barcelona serà la seu d'una de les proves del prestigiós HSBC World Tour de la categoria Super 300 de Bàdminton. 26 anys després de debutar com a esport olímpic a Barcelona 92’, l'esport de raqueta més ràpid del món tornarà a la capital catalana. El Barcelona World Tour de Bàdminton se celebrarà del 28 d'agost al 2 de setembre de 2018 en el Pavelló Municipal d’Esports de la Vall d’Hebron

Aquest dimarts 24 de juliol ha tingut lloc la presentació de l'esdeveniment al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, que ha comptat amb la presència de personalitats com Luís Villanueva, Sotsdirector Adjunt d'Alta Competició del Consell Superior d'Esports; Toni Reig, director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; Maite Fandos, diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona; Marta Carranza, comissionada d’esports del Ajuntament de Barcelona; David Cabell, president de la Federació Espanyola de Bàdminton i Rafael Lucas, president de la Federació Catalana de Bàdminton. També hi ha assistit Pierre-Emmanuel Czaja, director executiu de Setteo.

 

A nivell institucional, Marta Carranza ha assegurat que “és un repte i una responsabilitat presentar avui aquesta primera edició d'un nou esdeveniment que acollim a la nostra ciutat, i que ajuda a posicionar Barcelona com una ciutat referent en l'esport mundial”. Maite Fandos, per la seva banda, ha destacat la importància de tornar a portar el bàdminton d'alt nivell a la ciutat: “al bàdminton li devíem un altre esdeveniment important des dels Jocs Olímpics de Barcelona 92’, i aquesta és una molt bona oportunitat”.

 

Per part de les federacions, els presidents de l'espanyola i la catalana, David Cabello i Rafael Lucas han volgut agrair el compromís a les tres institucions per fer possible aquest esdeveniment a Barcelona. “Agrair a les institucions l'aposta decidida que han fet per aquest esdeveniment i la visió que han tingut per apostar per una activitat que tindrà una repercussió molt important”, ha destacat Cabello. “És un torneig molt important del circuit mundial, i ha vingut aquí a quedar-se”, ha assegurat Lucas.

 

Per part del CSD, Luís Villanueva reforçava la contribució de l'Estat en concedir a l'esdeveniment la distinció la catalogació d'excepcional interès públic "hem volgut contribuir al desenvolupament del bàdminton, que aquest esdeveniment d'excepcional interès públic serveixi per seguir creixent a nivell de resultats i practicants". Ha tancat l'acte Toni Reig enaltint la importància en la “unitat de totes les institucions presents en l'acte de cara a potenciar la imatge de Barcelona a nivell social i esportiu en un projecte a llarg termini”.

Aquesta competició s'enquadra dins del grup de tornejos més prestigiosos a nivell mundial, amb un període de vigència de quatre anys (2018 - 2021). Es repartiran un total de fins a 150.000$ en premis en metàl·lic, que s'incrementaran fins als 200.000€ al final del període.

 

Aquest World Tour té el reconeixement estatal d'esdeveniment excepcional d'interès públic i s'espera la participació de més de 200 esportistes de 32 països. Entre ells estarà la medalla oro espanyola en els Jocs Olímpics de Rio, Carolina Marín, que tindrà l'oportunitat de tornar a brillar a casa.