Portada > Notícies > GRANS RESULTATS DELS ESPORTISTES CATALANS AL CAMPIONAT D'ESPANYA SUB19

GRANS RESULTATS DELS ESPORTISTES CATALANS AL CAMPIONAT D'ESPANYA SUB19

25/04/2017

Els esportistes del Centre de Tecnificació de Catalunya van aconseguir un total de 4 medalles (1plata i 3 bronzes) al Campionat d'Espanya sub19 disputat a Almeria del 21 al 23 d'abril.

Bernat Amaya (AE Granollers) obtenia la plata al Dobles Masculí junament amb el seu company Pablo Alfayate (3KAN Bádminton), superant a Carlos Piris i Joan Monroy (AE Granollers) a les semifinals en dos sets 21-18 i 24-22. Un cop a la final, es repetía l'enfrontament entre les dues parelles més en forma de la categoría, Amaya/Alfayate contra Juan Minguez i Iván Villanueva (CB Oviedo). En aquesta ocasió, la fonal es va decanar del costat dels asturians en 3 sets 14-21, 21-17 i 13-21. Tot i no poder guanyar l'or, Amaya millora el bronze obtingut fa dos anys i es treu l'espina de la temporada anterior on un esquinz al genoll el va privar de poder lluitar per les medalles.

Armand Rodríguez (AE Granollers), que arribava a la cita més important de la temporada amb molesties físiques, va haver de renunciar a jugar la modalitat d'individual on era cap de sèrie numero 4, per centrar-se en el Dobles Mixte on juntament amb la seva parella Eva Murio obtenia un merescut bronze superan als quarts de final a Miguel Serrano i Alicia Ruiz (CB Albacete/CB Gredos San Diego) per 21-17 i 21-15 i cedint a les semifinals contra posteriors campions de la competició Andrés Martín i Paula López (CB Bianconero/CB Sierra de Madrid) per 12-21 i 11-21.

La jove parella Piris/Monroy, encara de categoria sub17, obtenia un meritori bronze, superant a quarts de final a Marcos Bellver i Daniel Coleto (CB Bellaterra/CB Palma) per 21-16 i 21-11. I cedint a les semifinals contra els finalistes Amaya/Alfayate. Piris a més, va completar un excepcional cap de setmana afegint un bronze a la delegació catalana en Individual Masculí després de superar a quarts de final al també català Marcos Bellver (CB Bellaterra) per 21-12 i 21-14. Ja a les semifinals, va cedir contra finalment Campió d'Espanya Álvaro Vázquez (3KAN Bádminton) per 12-21 i 12-21.

Però els èxits del bàdminton Català no van acabar aquí, Àlex Alcalà, actual jugador del CAR de Madrid i representat al CB Oviedo, va aconseguir pujar al segon lloc del podi en Individual Masculí en vèncer a la semifinal al gallec Miguel Barbado (CB Athlos) per 22-20 i 21-15 i cedint en una ajustada final contra el madrileny Álvaro Vázquez 21-18, 16-21 i 16-21.

La barcelonina Elena Andreu, actual jugadora del Centre de Tecnificació de Galicia i representant al CB A Estrada, va completar la collita de medalles catalanes amb 2 plates. A l'Individual Femení, on va cedir a la final contra la actual 98 del rànking mundial absolut, Clara Azurmendi (CB Aldapeta) per 12-21 i 15-21 i al Dobles Femení, fent parella amb Ana Carbon, on va cedir a la final contra Paula Lopez i Laura Santos (CB Sierra de Madrid/CB Vegadeo)  per 23-21, 18-21 i 9-21.

Un cop superat el Campionat d'Espanya sub19, la propera cita nacional serà la setmana vinent amb la disputa del Campionat d'Espanya Sènior a Tenerife del dissabte 29 d'abril al dilluns 1 de maig.