Portada > Notícies > 1 PLATA I 2 BRONZES AL CAMPIONAT D'ESPANYA ABSOLUT

1 PLATA I 2 BRONZES AL CAMPIONAT D'ESPANYA ABSOLUT

15/05/2019

Gran actuació dels esportistes catalans al Campionat d'Espanya Absolut disputat a Pontevedra del 10 al 12 de maig. Marc Gallardo (Granollers) es va fer amb el sots-campionat al Dobles Mixte, fent parella amb Haideé Ojeda (IES La Orden) i amb una medalla de bronze en Dobles Masculí amb Bernat Amaya (Granollers). El júnior Carlos Piris (Granollers) també va completar una gran actuació amb el bronze a l'Individual Masculí.

Al dobles Mixte, Marc Gallardo, amb la seva parella Haideé Ojeda (IES La Orden), van superar a la primera ronda als actuals Campions d'Espanya sub19, Álvaro Leal i Laura Solis (Oviedo) per 21-18 i 21-17, a quarts de final, van tenir un dur enfrontament contra Alberto Perals i Ana Ramirez (Alicante) on van remuntar el primer set advers 17-21 per acabar imposant-se 21-18 i 21-19. Ja a les semifinals, van superar Alejandro Ramírez i Elisa Borrás (Benalmádena) per 21-13 i 23-21. A la gran final, no van poder amb els internacionals Alberto Zalpico i Lorena Uslé (Oviedo). Els actuals 92 del rànquing mundial van imposar els seu joc i es van emportar la medalla d'or per 21-17 i 21-8. També van participar a la competició Carlos Olivar i Nerea Sánchez-Aréval (Canovelles) que després de superar la primera ronda contra Alejandro Rivadulla i Laura Valverde (As Neves i Athlos) per 21-15 i 21-18, van caure a quarts de final contra els posteriors Campions d'Espanya Alberto Zapico i Lorena Uslé (Oviedo) per 13-21 i 11-21. 

A l'individual Masculí, el Granollerí Carlos Piris va realitzar una gran cmpetició superant a la segona ronda a Francisco Casado (Universidad de Valladolid) per 21-18 i 21-8 i a vuitens de final al cap de sèrie número 4, Manuel Brea (CB A Estrada) després d'una gran remuntada 10-21 i 21-19 i 21-8. A quarts de final es va imposar a Angel Iglesias (Universitario de Canarias) per 21-11 i 21-11 i ja a les semifinals, no va poder contra Luis Enrique Peñalver (Pitiús). Tot i realitzar un gran partit, el jugador de Pitiús i actual 74 del rànquing mundial, es va emportar el pas a la final per 21-17 i 21-8. Els altres dos participants catalans, Bernat Amaya i Joan Monroy, van caure a la segona ronda contra Alejandro Nogueira i Manuel Brea respectivament.

Al dobles masculí Bernat Amaya i Marc Gallardo van aconseguir una nova medalla nacional a la categoria absoluta superant Héctor Tobar i Iván Gallardo (Astures / Ibiza) a la primera ronda per un contundent 21-8 i 21-9, i ja la ronda de quarts de fonal als alacantins Fran Olivares i Carlos Sánchez-Alarcos (Ibi / Alicante) per 21-15 i 21-19. A les semifinals, no van poder amb Jaume Pérez i Javier Sánchez (Drop Valencia / Rinconada) i van caure per 16-21 i 15-21. Per la seva banda els actuals campions d'Espanya sub19, Joan Monroy i Carlos Piris es van enfrontar a segona ronda als posteriors campions d'Espanya Javier Abian i Pablo Abian (Ibiza / IES La Orden) i tot i realitzar un dels millors partits de la competició van caure per un ajustat 16-21 i 19-21.

Al dobles femení, les germanes Blanca i Lara Lucas, van superar a la segona ronda a Mª de las Nieves Brao i Mª del Lluch Martín (Las Torres / Cartagena) per 21-8 i 21-4 i ja a quarts de final, van caure de forma molt ajustada contra Manuela Diaz i Laura Primo (Arjonilla / Pitiús) per 20-22 i 20-22.

A l'individual femení, la única representant catalana, Blanca Lucas va superar Mª Puy Iriberri (Estella) per 21-14 i 21-10 a la primera ronda, però va caure a vuitens de final contra Manuela Diaz (Arjonilla) per 14-21 i 12-21. 

A la categoria sub-11, van participar els jugadors de Viladecans David Riba i Héctor Flores. En individual, David Riba va quedar enquadrat al grup A, on va vèncer David Costas (Vigo) per 15-3 i 15-12 i va caure 10-15 i 6-15 contra Yaidel Gil (Es Vedrà) posterior campió de la competició.  Hèctor Flores per la seva part, al grup 11 no va poder vèncer cap partit. Al dobles sub-11, els dos jugadors, també es van enfrontar a la fase de grups als campions de la competició Yaidel Gil i Adrián Rodríguez (Es Vedrà / As Neves), però amb la seva victòria contra Belen Soto i Mencia Perez (Oviedo) van accedir a la fase final. A la ronda de vuitens de final es van enfrontar contra els sots-campions de la competició Raul Bergua i Gonzalo Isabal (Huesca) i van caure per 4-15 i 5-15.