Portada > Notícies > RECTA FINAL CAP AL BARCELONA SPAIN MASTERS 2019

RECTA FINAL CAP AL BARCELONA SPAIN MASTERS 2019

11/01/2019

El comitè organitzador del Badminton World Tour 'Barcelona Spain Masters' es va reunir ahir 10 de gener al Museu i Centre d'estudis de l'Esport Colet de Barcelona amb l'objectiu d'analitzar les dades finals del World Tour 2018 i ultimar els detalls de cara a l'edició de 2019

Des de la Federació Espanyola de Bàdminton y la Federació Catalana de Bàdminton es va presentar el balanç de l'edició 1018 celebrada entre el 28 d'agost i el 2 de setembre. La passada edició va comptar amb la inscripció de 237 jugadors de 37 països, al que es van sumar 74 oficials tècnics que van acompanyar a les delegacions. Per part de l'organització, es va mobilitzar un staff de 86 persones que van treballar abans durant i després de la competició.

Després de l'esdeveniment, Badminton World Federation (BEF) va emetre un informe on resaltava els alts nivells de qualitat del Barcelona Spain Masters, incidint en el muntatge i control de la zona de competició a l'alçada del HSBC BWF World Tour, possibilitats del CEM Olimpics per compaginar competició i ntrenament en una mateixa seu, així com la logistica vinculada als allotjaments i transports en termes de qualitat, distància i economia.

Així mateix, es va presentar l'informe de Retransimisó realitzat per Nielsen Sports on el Barcelona Spain Masters va establir un valor publicitari de 31.4 millons de dolares a través de 18 mercats amb especial incidència a Singapur, Malaisia i Tailandia. Entre les marques presents a l'esdeveniment, 'Barcelona Catalunya' va arribar a un valor publicitari de 14.3 millons de dolares, seguit de VICTOR amb 4.6 i LaLigaSports amb 1.9.

Amb vistes a l'edició 2019, es va recalcar el compromís per mantenir els estàndards de qualitatad de 2018, valorant una sèries de millores a la zona de competició per tal que els aficionats puguin gaudir més de l'espectacle a la competició i també pels telespectadors deguta a un increment de 18 a 30 mercats televisius, amb perspectiva d'augmentar aquest numero fins la data de l'esdeveniment.

En aquesta edició es planteja alhora un ampli calendari d'activitats alternatives des de el III Curs de Dobles FESBA, fins a un calendario d'activacions esolars i de col·lectius especials entorn al Badminton+ vinculats als programes de l'Ajuntament de Barcelona, L'Escola fa Esport en la Ciutat, Diputació de Barcelona y Generalitat de Catalunya. S'estima que a través del programa escolar s'arribi a la xifra de 2.000 alumnes que tinguin un contacte directe amb el bàdminton a través del Barcelona Spain Masters 2019.

Aquest III Comitè Organitzador va comptar amb la presència de la Federació Espanyola de Bàdminton, amb el seu president David Cabello, el director d'esdeveniments Alberto Carazo i el responsable de desenvolupament Jaime Gómez; la Federació Catalana de Bàdminton, representada pel seu presidente Rafael Lucas; la Generalitat de Catalunya - Consell Catalá de l'Esport, amb el seu director Toni Reig i el sots-director Lluís Pallisera; la Diputació de Barcelona, amb la diputada delegada d'Esports Maite Fandos i el tècnic Daniel Laga; i l'Ajuntament de Barcelona - Institut Barcelona Esport, amb la comisionada Marta Carranza, el gerent Xabi Oliveia i el director de promoció iesdeveniments esportius Gabriel Arranz. El Consejo Superior de Deportes, membre del Comitè Organitzador, va excusar la seva asistència.