Portada > Notícies > Campions mundials i olímpics brillen en el Barcelona Spain Masters 2018

Campions mundials i olímpics brillen en el Barcelona Spain Masters 2018

04/09/2018

El Barcelona Spain Masters ha conclòs després de sis intenses jornades disputades en el Pavelló Olímpics Vall d'Hebron. El millor nivell internacional s'ha donat cita en aquesta primera prova del circuit, que ha comptat amb la participació de 237 esportistes, entre ells diversos jugadors i jugadores olímpics i campions del món.

El danès Rasmus GEMKE, cap de sèrie número 2, ha aconseguit la victòria en el Barcelona Spain Masters 2018 davant el tailandès i cap de sèrie de la competició Suppanyu AVIHINGSANON, en un dels partits més físics que hem viscut durant la jornada de finals. Encara que el jugador de Thailàndia partia com a favorit, i així ho deixava clar en el primer set (21-15), iniciant el partit amb un contundent atac i sense errors forçats, GEMKE aconseguia els dos últims jocs. GEMKE es recomponia en el segon, aconseguint parcials en positiu gràcies a encadenar diferents punts seguits i desmarcar-se amb un decisiu 21-6. El tercer set es mostrava igualat a tot moment, fins que era una altra vegada GEMKE qui forçava una mica més la condició física del rival i es distanciava en els últims punts (21-14). GEMKE i AVIHINGSANON són jugadors top 30 del rànquing mundial en l'actualitat.

La japonesa Minatsu MITANI es penja la medalla d'or de l'individual femení del Barcelona Spain Masters després de vèncer a la danesa, medalla de bronze en el Campionat d'Europa (Huelva 2018), Mia BLICHFELDT [3] per 9-21, 23-21 i 21-8. La final s'iniciava amb una BLICHFELDT molt ofensiva buscant la zona de revés i forçant a la jugadora asiàtica al fons de la pista. El segon set anava encaminat per a la jugadora danesa, però MITANI ha aconseguit salvar el punt de set i partit en contra (20-18) amb llargs rallies fins a situar-se per davant, per 23-21. El tercer set se l’agenciava MITANI amb facilitat, que aconseguia mantenir distància en el marcador (14-3) fins al final de l’encontre: 21-8. MITANI està situada actualment en el top 30 del món i va obtenir la medalla de bronze en el Mundial de Copenhaguen en 2014.

KIM Gi Jung - LEE Yong Dae (Corea) són els guanyadors de la prova de dobles masculina del Barcelona Spain Masters després d'aconseguir vèncer en la final als tailandesos Bodin ISARA - Maneepong JONGJIT: 21-13 i 21-17. L'esperada tornada de LEE Yong Dae després de la seva retirada de competició internacional en 2016, en el qual ha estat un espectacle de rematades i defenses per ambdues parts, ha suposat un dels encontres més interessants de la jornada. El Barcelona Spain Masters ha estat el primer torneig d'alt nivell per a la parella LEE – KIM, encara que LEE Yong Dae és ja tota una llegenda del bàdminton: or en Pequín 2008 i bronze a Londres 2012, a més de diverses vegades finalista i semifinalista dels campionats del món.

Les actuals campiones del món (Nanjín 2018) i caps de sèrie de la competició, Mayu MATSUMOTO - Wakana NAGAHARA (Japó), s'han proclamat guanyadores del torneig en la modalitat de dobles femení després de batre a dos sets (21-17 i 21-13) a les seves companyes de selecció i cap de sèrie número 2, Ayako SAKURAMOTO - Yukiko TAKAHATA. Les guanyadores del torneig han tingut un bon control del volant durant tot l’encontre i han aconseguit ser definitives en l'atac i la seva continuació en xarxa. MATSUMOTO – NAGAHARA han cedit un sol set en aquesta competició, demostrant la seva superioritat en aquest torneig en tot moment.

La parella danesa Niclas NOHR - Sara THYGESEN [4] s'han proclamat campions del dobles mixtes després de batre en dos sets (21-19 i 21-17) als anglesos Marcus ELLIS - Lauren SMITH [1], en l'única final del torneig on ambdues parelles eren de nacionalitat europea. En tot moment, el marcador ha reflectit la igualtat de tots dos duos, que insistien a portar fins al fons de la pista la jugadora rival. Malgrat tenir un avantatge de 19-14 per a la parella anglesa, els de Dinamarca aconsegueixen l'empat a 19 i la posterior volta al marcador, per finalitzar el set a favor seu. NOHR – THYGESEN tancaven el partit sense la necessitat d'un tercer set amb un atac superior al d’ELLIS – SMITH. NOHR-THYGESEN van ser medalla d'or en els jocs europeus a Bakú 2015.

La propera prova del Barcelona Spain Masters es durà a terme durant el mes de febrer de 2019, on es tornaran a donar cita les millors raquetes del bàdminton mundial.