Portada > Notícies > Alt nivell mundial en la primera fase del quadre principal del Barcelona Spain Masters

Alt nivell mundial en la primera fase del quadre principal del Barcelona Spain Masters

30/08/2018

Aquest dimecres 29 d'agost s'ha celebrat en el pavelló Municipal Olímpics de la Vall d’Hebron la segona jornada del Barcelona Spain Masters, en la qual s'ha disputat la primera ronda d'individual i dobles masculí i femení. Des de les deu del matí fins a les set de la tarda s'han dut a terme els primers partits corresponents amb la primera ronda de quadre principal de la competició. En tots ells s'ha pogut comprovar que el Barcelona Spain Masters 2018 acull les millors raquetes del bàdminton mundial.


En individual masculí, gairebé tots els jugadors caps de sèrie del torneig avancen en la seva competició. El jugador d'Israel, Misha ZILBERMAN [7] resolia el pas a la següent ronda davant un combatiu Subhankar DEY (Índia) en un dels partits més intensos i duradors (una mica més d'una hora) de la jornada, amb un marcador final de 22-20, 16-21 i 21-19. Per contra, l'espanyol Pablo Abian, cap de sèrie número 6 del torneig, cedia davant l'indi Ajay JAYARAM en un partit a tres sets (15-21, 21-17 i 21-8).

Cal destacar també l'actuació dels jugadors finlandesos Henri AARNIO i Kalle KOLJONEN , que obtenien sengles victòries en els seus respectius individuals davant Kim BRUUN (Dinamarca) i Felix BURESTEDT (Suècia).

El jugador local Luís Enrique Peñalver, que va accedir a quadre principal com a promocionat per a la ronda de classificació, va vèncer a Raul MUST en una trobada a tres sets: 21-9, 18-21 i 21-16. L'espanyol va necessitar una tercera màniga per vèncer al jugador d'Estònia en aquesta primera vegada que coincideixen en pista.

Segueixen el seu camí a la següent fase els jugadors provinents de les rondes classificatòries Rasmus MESSERSCHMIDT (Dinamarca) que va vèncer a Alexander ROOVERS (Alemanya); i Riichi TAKESHITA (Japó) que es va imposar a Karan Rajan RAJARAJAN (Índia).

En individual femení, cal destacar l'actuació de la jugadora japonesa Minatsu MITANI que va aconseguir superar a la cap de sèrie número 4 de la competició, la tailandesa Pornpawee CHOCHUWONG [4]. Mitani va sorprendre després de la seva victòria per 21-14 i 23-21.
 
Les espanyoles Sara Peñalver i Clara Azurmendi debuten en positiu en el torneig. Peñalver sortia victoriosa de la seva trobada amb Lauren LAM (Estats Units) per 18-21, 23-21 i 21-17. La seva companya de selecció Azurmendi aconseguia en el tercer set vèncer a la seva rival Marion LI TURDU (França) tancant l’encontre a 18-21, 21-13 i 21-12.

La jugadora russa Natalia PERMINOVA dificultava a la cap de sèrie número 3, la danesa Mia BLICHFELDT, el seu pas passada a següent ronda després de forçar un tercer set. Finalment BLICHFELDT vencia per 19-21, 21-7 i 21-15.

Un dels partits més llargs de la jornada ha estat protagonitzat per QI Xuefei i Anura PRABHUDESAI. La xinesa Xuefei vencia l’índia Prabhudesai a tres sets ( 21-15, 20-22 i 21-16) en una trobada d'una hora i 11 minuts de durada.

Un dels moments més esperats de la jornada va ser la tornada a les pistes de Lee Yong Dae després de la seva retirada, en la modalitat de dobles masculí. Lee va ser medalla d'or en Pequín 2008 i bronze a Londres 2012, i reapareix en el Barcelona Spain Masters amb victòria junto el seu company KIM Gi Jung després de vèncer als holandesos Jelle MAAS i RobinTABELING.

En dobles femení les franceses Sharone BAUERi Marion LI TURDU es van imposar a les nord-americanes Emily KAN i Isabel ZHONG en un dels encontres més disputats de la jornada. Bauer i Li Turdu van finalitzar la trobada amb un resultat de 21-17, 20-22 i 21-15 al seu favor.
 
La jornada del dijous 30 d'agost s'iniciarà a les 11.00h amb el dobles mixtes, modalitat que ha tingut un recés en el dia d'avui.