Portada > Notícies > MARC GALLARDO I BERNAT AMAYA PLATA AL CAMPIONAT D'ESPANYA ABSOLUT

MARC GALLARDO I BERNAT AMAYA PLATA AL CAMPIONAT D'ESPANYA ABSOLUT

07/05/2018

Aquest passat cap de setmana s'ha disputat el Campionat d'Espanya Absolut i sub-11 2018 a Oviedo on els esportistes del Centre de Tecnificació de Catalunya Marc Gallardo i Bernat Amaya van obtenir la medalla de plata a la modalitat de Dobles Masculí després de disputar una gran competició i caure a la final contra els 6 vegades campions Pablo Abian i Javier Abian. A més de la medalla en dobles masculí, la també catalana Elena Andreu va obtenir la plata a l'Individual Femení on va caure a la final contra Sara Peñalver.

Amaya (primer any a la categoria absoluta) i Gallardo van superar a vuitens de final als caps de sèrie numero 3 Enrique Fernández y Eduardo Bayon (Universidad de Valladolid) per un doble 21-19. Ja a quarts de final van superar amb contundència als veterans Iván Gallardo y Hector Tobar (Ibiza/Astures) per 21-6 i 21-10. La parella Catalana va certificar el seu pas a la final superant als gallecs Bruno Moldes i Brais Alves (As Neves) en un gran partit per 21-17, 16-21 i 21-16. A la final, tenien una tasca gairebé impossible contr els germans Pablo i Javier Abian (IES La Orden/Ibiza), després d'un primer set amb dubtes i algunes errades 7-21, van millorar al segon però finalment van caure  per 16-21.

Amb aquest resultat, Marc Gallardo millora el bronze obtingut fa 3 anys a la mateixa modalitat (fent parella amb Arnau Duran) i obté un premi més que merescut a tots aquests anys d'esforç i treball. Per la seva banda, Bernat Amaya repeteix la plata en Dobles Masculí que va obtenir la temporada passada al Campionat d'Espanya sub19 i es consolida com un dels doblistes amb més futur. 

La catalana Elena Andreu (A Estrada), que actualment entrena al Centre de Tecnificació de Galicia va obtenir una brillant medalla de plata superant rivals d'entitat al seu camí com Laura Primo (Torrejón-Paracuellos), Laura Solis (Oviedo) i Nerea Ivorra (Beneixama) i finalment va caure a la final contra la internacional Sara Peñalver per 10-21 i 17-21. 

De la resta de participants catalans, cal destacar els quarts de final obtinguts per Lara Lucas a l'Individual Femení superant Berta Plasencia (Sierra de Madrid) i Marta Fernández (Universidad de Valladolid) i on finalment va caure contra contra Manuela Díaz (Arjonilla) en dos sets. Les germanes Blanca i Lara Lucas que arribaven a la competició de dobles femení com a caps de sèrie numero 1, però no van tenir sort al sorteig i van disputar els quarts de final contra Haidée Ojeda i Laura Molina (IES La Orden/Rinconada), que disputaven aquesta competició amb molt poc rànquint acumulat aquesta temporada i que finalment es van proclamar campiones de la competició (per 4a vegada).

Al quadre d'individual femení, Blanca Lucas es va despedir a vuitens de final en un partit molt físic contra Nerea Ivorra (21-14, 17-21 i 7-21) on unes angines passades la setmana anterior li van passar facutura. Al quadre masculí, Bernat Amaya queia a primer ronda contra Angel Iglesias (Universitario de Canarias) per 14-21, 21-19 i 17-21. Joan Monroy a segona ronda en un dels millors partits de la ronda contra el gallec Alejandro Nogueira (A Estrada) per 21-13, 23-25 i 21-23. Carlos Piris i Arnau Duran superaven a segona ronda als andalusos Alejandro Ramírez (Benalmádena) i Ignacio Cabezas (Jorge Guillen) respectivament i finalment queien a vuitnes de final. Carlos Piris no va poder amb l'actual sotscampió d'Espanya sub19 Miguel Barbado (Athlos) i va caure 10-21 i 12-21. Duran per la seva part tampoc va poder tancar el primer set contra el jove Ernesto Baschwitz (Caser Clear) 20-22 i finalment va perdre 14-21 al segon en un partit amb moltes alternatives al joc on el madrileny va saber imposar la seva envergadura amb un joc molt ofensiu. Finalment al Dobles Masculí, també participaven els dos joves junior Joan Monroy i Carlos Piris que a vuitens de final es van creuar amb els campions Pablo i Javier Abian amb qui van perdre 13-21 i 14-21 en la seva priemr participació a la categoria absoluta.

A la cateogira sub11, participaven 4 jugadors catalans que acudien amb els seus clubs a la màxima cita sub11 de la temporada. Pol Plà (Lleida) aconseguia una victòria contra Aleksander Daroka (Menorca Badminton) i una derrota contra el 3er favorit Alejandro Sanz (Hoyo de Manzanares) a la fase de grups. Joana Rico (Viladecans) també sumava una victòria contra Marta Filimon (Tudela) i una derrota contra Alba Baigorri (Azplilagaña). També va participar David Riba (Viladecans) que en aquest cas va aconseguir un balaç positiu al grup de 2 victòries contra Miguel Olmedo (Evolución2011) i Asur Rodríguez (Oviedo) i una derrota contra Julien Gil (Es Vedrà), tot i així no va ser suficient per accedir a la fase final de la competició. Finalment Frida Donate (Viladecans) no podia sumar cap victòria a la primera fase en caure contra Erika Checa (Pitiús) i Sara Saez (Drop Valencia). 

La jova parella de Viladecans formada per David Riba i Joana Rico si que va obtenir el pas a la fase final amb la seva victòria contra els gallecs Aron Duran i Martín Nistal (A Estrada/Ravachol). Ja a vuitens de final van caure contra Alejandro Sanz i Angel Flores (Hoyo de Manzanares/Moral de Calatrava).