Portada > Notícies > ELENA ANDREU CERTIFICA LA SEVA CLASSIFICACIÓ PELS YOG 2018

ELENA ANDREU CERTIFICA LA SEVA CLASSIFICACIÓ PELS YOG 2018

foto Javier Alcázar
04/05/2018

Després d'una intensa temporada de competició internacional, la jove esportista catalana ha aconseguit aquest passat cap de setmana certificar la seva classificació pels Youth Olympic Games de Buenos Aires. Des de la Federació Catalana de Bàdminton volem donar la nostra més sincera ENHORABONA a aquesta gran fita aconseguida amb treball, dedicació i sacrifici.

Andreu es desplaçava a Dubrovnik (Croàcia) amb la obligació de signar uns quarts de final per confirmar la seva classificació (en cas de caure una ronda abans estava pendent del resultat d'altres esportistes tant a la mateixa competició de Croàcia com al Campionat Panamericà que es disputava paralelament a Guatemala). 

Andreu tenia un quadre molt dur i després de superar la primera ronda contra la polaca Karolina Szubert (21-16 i 21-9) s'enfrontava a la ucraniana Anastasiya Prozorova a qui també superava en dos sets 21-17 i 21-16. Ja a vuitens de final, tenia un dur partit contra la actual campiona absoluta de frança i una de les referents europees de la categoria, Léonice Huet. Elena, contra tot pronostic superava la francesa per 21-17, 17-21 i 21-16 certificant de la millor manera possible la seva classificació pels YOG. Finalment a quarts de final va caure contra la hungara Reka Madarasz per un doble 11-21 degut al desgast físic i mental de la ronda anterior.

Amb aquest resultat, Andreu ascendeix a la posició 37 del rànquing mundial Junior i aconsegueix un dels 27 billets disponibles per disputar els Jocs Olímpics de la Joventut.

A la competició de croàcia també van participar Joan Monroy i Carlos Piris que van signar una molt bona actuació al quadre de dobles masculí amb uns quarts de final on van caure contra els vencedors de la competició Ethan Van Leeuwen i William Jones (Anglaterra) i actualment ocupen la posició numero 51 del rànquing mundial Junior (6ena posició del rànquing europeu junior).

A la modalitat individual Piris també va signar uns grans quarts de final on va caure de forma ajustada contra el norueg Markus Barth (21-19, 15-21 i 21-23). Joan Monroy va caure a segona ronda contra l'escocès Christopher Grimley en una competició on va destacar el madrileny Tomàs Toledano que va ser el vencedor i amb aquest victòria també va signar la seva classificació pels YOG i juntament amb Elena Andreu seran els dos representants espanyols a Argentina.