Portada > Notícies > JOAN MONROY I CARLOS PIRIS DISPUTEN ELS SWEDISH YOUTH GAMES 2017

JOAN MONROY I CARLOS PIRIS DISPUTEN ELS SWEDISH YOUTH GAMES 2017

21/09/2017

Els dos esportistes catalans van disputar el passat cap de setmana els Swedish Youth Games 2017 a Mamö (Suècia) amb el combinat nacional sub17. Aquesta prova, puntuable pel circuit europeu sub17 és una de les proves de més nivell europeu de la categoria i aplega jugadors de països com Dinamarca, Alemanya, Anglaterra, Holanda o Suècia. Pau Puig, tècnic de Centre de Tecnificació de Catalunya va assistir a la competició com a tècnic de suport de la Selecció Nacional sub15.

L'objectiu de la competició per ambdos combinats nacionals era la preparació dels Campionats d'Europa de cada categoria, el sub17 que es disputa el novembre a Praga (República Txeca), i el sub15 que es disputa a Kazán (Rússia) el proper mes de febrer.

Pel que fa als resultats, Joan Monroy, va superar a la primera ronda al suec Filip Karlborg per 9-21, 21-16 i 21-15 i a la segona ronda al també suec Kristoffer Hansson per 21-12 i 21-9, finalment va caure a vuitens de final contra el seu company del Centre d'Alt Rendiment de Madrid, el madrileny Tomás Toledano per 16-21 i 18-21. Per la seva banda, Carlos Piris es va desfer a la primera ronda de l'anglès Thomas Carver per 21-11 i 21-10, a la segona al també anglès Adam Davies per 21-18 i 21-7. A vuitens de final va superar al Alemany Aaron Sonnenschein per 16-21, 21-12 i 21-15. I finalment als quarts de final va caure contra el mateix Tomás Toledano per un ajustat 11-21, 21-17 i 14-21. Toledano a la postre s'emportaria la medalla d'or a la competició i es manté com a numero 1 del rànquing europeu. Piris y Monroy ocupen actualment les posicions 23 i 41 respectivament d'aquest rànquing.

A la modalitat de Dobles Masculi, els dos jugadors catalans, actuals campions estatals, que partien com a caps de sèrie numero 1 de la competició, no van poder a la segona ronda amb els potens jugadors holandesos Wessel Van de Aar i Brian Wassink contra qui van caure per un ajustat 19-21, 21-19 i 17-21. No obstant, es confirmen com uns dels millors doblistes espanyols i actualment ocupen la posició 21 del rànquing europeu.

Pel que fa a la competició sub15, segons Puig, "l'objectiu dels jugadors convocats en aquesta competició era en primer lloc guanyar experiència inernacional, ja que era la primera competició internacional per tots ells, i en segon lloc observar quina era la seva reacció davant aquest repte. Els resultats eren una cosa secundaria, ja que al estar preparant el Campionat d'Europa de 2018, els nostres jugadors eren tots nascuts al 2004 i 2005 i en aquesta competició la majoria dels seus rivals eren del 2003, però són jugadors que tot i ser de categoria sub15 fins al 31 de desembre, a partir de l'any vinent ja no ho seran, i per tant no podràn disputar el Campionat d'Europa sub15. La majoria dels jugadors van ser capaços de superar una o dues rondes en totes les modalitats que van disputar i ens emportem lectures molt positives de cara la futura cita del febrer".